De aller beste hamburgerbrødene

Igjen er jeg inspirert av Trines matblogg. De gangene jeg skal forsøke meg på nye oppskrifter, sjekker jeg uten unntak Trines blogg om hun har oppskrift først. Resultatet blir alltid vellykket. Anbefales på det varmeste.

Denne gangen er det hamburgerbrød som skal lages. Jeg lager som jeg stort sett alltid gjør når jeg baker, dobbel posjon. Heng med!

Dette trenger du til ca 20 hamburgerbrød:

5 dl melk

2 dl vann

2 ss sukker

1 1/2 ts salt

50 g fersk gjær

ca 1 kg hvetemel

100 g smør i terninger

Sesamfrø 


Jeg starter med å måle opp alle ingredisensene så alt står klart før jeg starter. Bland så alle ingredisensene, med unntak av smøret  i en kjøkkenbolle. Elt deigen i ca 10min på lav til middels hastighet.

Tilsett så smøret litt etter litt, mens kjøkkenmaskinen går. Elt i ca 10min til. Øk hastigheten mot slutten av eltetiden. Om deigen nå er klissete eller for fast tilsett mer mel/vann.

Dekk bakebollen med plast og sett til heving et lunt sted i ca 60min.

Ha deigen på melet underlag og del inn i ca 20 like store emner (ca 120g). Jeg er petimeter og veier alle for å få lik størrelse på de. 

Form emnene til boller og press de forsiktig ned for å få de flate.

Etterhev på benken under et håndkle i ca 30-45min. om brødene har løftet seg igjen under heving, press de forsiktig ned, før du pensler med lunket vann og strør over sesamfrø.

Stek brødene i ca 10-12min på 225 grader. Avkjøl på rist. 

Jeg fryser ned brødene i porsjoner etter hvor mange jeg bruker til én middag.

Disse hamburgerbrødene har tatt burgermiddagene til nye høyder her hjemme.

Lykke til!

Én kommentar

StineMah

19.01.2015 kl.19:54

Har prøvd meg på hjemmelagde burgerbrød et par ganger, dine så bare så gode ut, så nå tror jeg nesten jeg må bake litt igjen snart!

Tilinspirasjon

20.01.2015 kl.14:37

StineMah: så hyggelig at du vil prøve deg.Lykke til!

Skriv en ny kommentar

Tilinspirasjon

Tilinspirasjon

32, Oslo

Jeg er en dame på 32år som bor sammen med min mann og våre to barn på en øy i Oslofjorden. Her på bloggen vil jeg dele min interesse for interiør, hus, hjem og hage. Håper jeg kan være med å inspirere og motivere deg til å skape akkurat det hjemmet du ønsker.

Kategorier

Arkiv

hits