Plastic fantastic- Juletre

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle kjøpe et juletre av plast.. Allikevel, nå er det bestilt og jeg gleder meg til det kommer. Forhåpentligvis i løpet av denne uken, da planen er å pynte allerede til helgen.

Det hele startet med en samtale mellom min mann og meg, hvor vi snakket løst og fast om juletradisjoner og hva som er viktig for oss i forhold til julen. Samtalen sveipet innom juletre, og jeg benyttet anledningen til å ytre mine ønsker om et juletre i plast.. Han griner på nesa og svarer at han synes det er for dyrt, og at det er hyggeligere med et ekte tre..

Er det egentlig så hyggelig svarer jeg, og starter og ramse opp vår standard rutine når det kommer til juletreprosjekt..

Det begynner med at vi i bitende kulde(stort sett), bruker minimum én time på å finne et tre som passer. Samtalen går om hvilket tre vi skal velge, mens vi hakker tenner og sipper på litt julegløgg. "Var det fint? Eller kanskje det der var finere? Eller var det litt tynt med grener nede"? Omsider finner vi et tre vi er fornøyde med, men for å få med oss herligheten hjem må vi først betale i dyre dommer. Inn i bilen med juletre (har ikke takrails), hele bilen full av barnåler. Vel hjemme og frem med juletrefoten, for nå skal treet nemlig "falle på plass" før vi kan ta det inn i varmen. Men vent.. stammen er for tykk. Frem med øksa(fortsatt i bitende kulde) for å tilpasse stammen.

Dagen etter er treet endelig i hus og det er tid for pynting.. men var egentlig treet så fint som det så ut da vi kjøpte det? Var det kanskje litt for høyt? Litt ujevnt? snu litt på det.. der ja. Lysene står for tur. Samme vært år med ledningen som jeg gjerne vil skjule, men ikke klarer å skjule. Etter en halvtimes tid er det siste lyset på plass. Ops, et stort område på den ene siden av treet som ikke har noe lys...ned igjen, og opp igjen. Innen alt dette er gjort er jeg rimelig lei hele juletreet og det som egentlig skal være den hyggeligste delen, nemlig å pynte nærmest blir et ork. Endelig gjennomført, da kan vi nyte synet av det vakre treet inntil det begynner å drysse.. og ikke glem å vanne. Og så skal det ryddes bort.. ut igjen. Huset fult av barnåler. Mor støvsuger og vasker gulv mens far hogger og kjører bort.

Etter denne gjennomgangen fikk jeg mannen på gli, og nå ser jeg frem til å pynte vårt nye juletre, i plast.

Og når julen er over for denne gang, kan det pakkes bort og legges på loftet. Når julen kommer til oss neste gang, står det der like pent som i fjor, fiks ferdig klart til å pyntes. Dette må jo bli bra..

Hva velger dere? Ekte eller plast?

(Bildet er hentet fra katalogen til leverandøren. Bildet av vårt tre kommer når det er på plass og pyntet).

3 kommentarer

Keths!

04.12.2014 kl.11:33

Titter innom for å ønske deg en fin torsdag! Snart helg :))

Tilinspirasjon

04.12.2014 kl.11:39

Keths!: Takk for det. Det samme:)

Brage Lyse

04.12.2014 kl.13:43

Ser ut til å være et flott tre! Lenge siden jeg gikk over fra ekte til plast og har aldri angret! :) Bare husk å fluff treet, det ser alltid miserabelt ut når det kommer fra esken, noe du kan se her: http://bragesverden.com/2012/11/29/mitt-ferdigpyntede-juletre/ ;)

Tilinspirasjon

04.12.2014 kl.13:47

Brage Lyse: For et flott tre! Ordentlig pent pyntet. Takk for tipset. Greit å vite så ikke skuffelsen kommer i det jeg åpner esken:)

Skriv en ny kommentar

Tilinspirasjon

Tilinspirasjon

32, Oslo

Jeg er en dame på 31år som bor sammen med min mann og våre to barn på en øy i Oslofjorden. Her på bloggen vil jeg dele min interesse for interiør, hus, hjem og hage. Håper jeg kan være med å inspirere og motivere deg til å skape akkurat det hjemmet du ønsker.

Kategorier

Arkiv

hits