Grove horn

God morgen!

Jeg er veldig glad i bake. Speiselt liker jeg bake horn og rundstykker av forskjellige slag. De er lettlaget, gode og ikke minst praktiske. Annen bakst som er mer beregnet p kos og festdager har en tendens til hope seg opp i fryseren, men brdbaksten blir sjeldent gammel her i huset.Jeg lager ofte dobbel porsjon s har jeg liggende nr dagene hvor jeg fyser p noe ekstra godt p frokostbordet kommer. Jeg velger bake mine uten fyll, men om du vil ha de fix ferdig med plegg, fyll p med det du mtte nske fr du former og steker de.

Denne oppskriften kommer fra opplysningskontoret for brd og korn.

Til 16 horn trenger du flgende:

200 g hvetemel

150 g sammalt mel, fin

150 g sammalt mel, grov

3 dl melk

1 pk fersk gjr

60 g smr

1 ts salt

1 ts sukker

1 egg til pensling+ sesamf/valmuefr

1. Smelt smret i en kasserollle, og tilsett melken. Varm blandingen til den holder en temperatur p 37C.

2. Smuldre gjren i en bakebolle (jeg bruker kjkkenmaskin), og tilsett salt og sukker.

3. Hell melkeblandingen over i bollen med gjren. Bland lett.

4. Tilsett mel og bland godt til deigen blir fin og smidig (jeg kjrer ca.10min p medium hastighet i kjkkenmaskin).

5. Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca.30min p et lunt sted.



6. Del deigen i to emner, Skjevle ut til to sirkler. Del inn i 8 emner med en pizzaskjrer (her legger du p fyll om du nsker det).

7. Form hornene og legg p bakepapir.

8. Dekk med plast og la etterheve i ca.30min.

9. Pensle hornene med egg og str over valmuefr eller sesamfr.

10. Stekes i ca 10-15min p 220C.

n kommentar

Kamilla Haaland

11.12.2014 kl.12:24

s knallgode ut!

Tilinspirasjon

11.12.2014 kl.19:47

Kamilla Haaland: M prves:)

Skriv en ny kommentar

Tilinspirasjon

Tilinspirasjon

32, Oslo

Jeg er en dame p 32r som bor sammen med min mann og vre to barn p en y i Oslofjorden. Her p bloggen vil jeg dele min interesse for interir, hus, hjem og hage. Hper jeg kan vre med inspirere og motivere deg til skape akkurat det hjemmet du nsker.

Kategorier

Arkiv

hits