My guilty pleasure

Jeg lever stort sett et nokså sunt liv når det kommer til kosthold, men er det en ting jeg er svak for så er det gjærbakst. Er få ting som slår følelsen jeg får når huset fylles med lukten av nybakte hveteboller.

Jeg har forsøkt meg på mange forskjellige oppskrifter oppigjennom, men ingen topper denne! 

Dette trenger du til ca 12 store boller:

500 g hvetemel

100 g sukker

100 g smør

3,5 dl helmelk

1/2 ts kardemomme

1/2 ts salt

1/2 ts bakepulver

1 pk gjær

1 egg til pensling

 

Jeg starter alltid med å finne frem alle ingredisensene før jeg begynner å bake. På den måten slipper jeg ubehagelige overraskelser underveis. Er rimelig kjedelig å komme halvveis for så å finne ut at du er tom for melk..

Når du har funnet frem alle ingrediensene blander du 250g mel (halvparten) med kardemomme, bakepulver og salt i en stor bakebolle. Kutt så opp smøret i små terninger og ha de i bollen med melblandingen. Kna smøret med hendene til du har en blanding uten klumper. Varm melken til ca 37 grader. Tilsett gjæren og rør ut, før du tilsetter melkeblandingen i melblandingen. Start kjøkkenmaskinen og tilsett resten av melet litt etter litt. Elt deigen i kjøkkenmaskinen i ca 10min på medium hastighet, før du dekker deigen med plast og setter den til heving på et lunt sted i ca 40min (til dobbel størrelse).

Del så deigen inn i ca 12 emner (kommer an på hvor store boller du vil ha). Legg de på et stekepapir under et kjøkkenhåndkle og la de etterheve i ca 30min. Pensle så bollene med sammenvispet egg før du steker de midt i ovnen i ca 10min på 220 grader.Voila! NYT!

2 kommentarer

Elise

06.11.2014 kl.20:33

Namm, dette så skikkelig godt ut :-) Har du prøvd bolledeig med kesam? Det er også skikkelig godt!!! :)

Tilinspirasjon

06.11.2014 kl.20:45

Elise: Takk for det. De var virkelig gode også:) Har ikke prøvd med kesam nei. Hørtes ut som et sunnere alternativ. Har du tips om en god oppskrift så prøver jeg gjerne.

Skriv en ny kommentar

Tilinspirasjon

Tilinspirasjon

31, Oslo

Jeg er en dame på 31år som bor sammen med min mann og våre to barn på en øy i Oslofjorden. Her på bloggen vil jeg dele min interesse for interiør, hus, hjem og hage. Håper jeg kan være med å inspirere og motivere deg til å skape akkurat det hjemmet du ønsker.

Kategorier

Arkiv

hits